Teleki téri kertmozi

Józsefváros szívében, a Teleki téren a helyi önkormányzattal együttműködve, július 3-tól péntekenként látogatható a Budapest Film kertmozija . A mozizás szerelmesei a szabad ég alatt, a füvön, padokon vagy a lépcsőzetesen kialakított ’tribünön’ üldögélve élvezhetik a vásznon megelevenedő történeteket, az itt vetített igényes közönségfilmeket.

Tovább a programokhoz

Városmajori kertmozi

A Városmajori Szabadtéri Színpad az egyetlen kertmozi, ahol eredeti, 35 milliméteres kópiákat vetítünk analóg mozigépről. Itt ikonikus magyar filmösszeállítást láthat a közönség a Magyar Nemzeti Filmarchívum kínálatából: ilyen Tímár Péter bohózata, az Egészséges erotika, a rendszerváltás korának történetét elmesélő kultuszfilm, Szomjas György Roncsfilmje, Bacsó Péter filmszatírája, A tanú, Ternovszky Béla Oscar-díjra is felterjesztett, agyonidézett Macskafogója, A tizedes meg a többiek, Sinkovits Imre felejthetetlen főszerep alakításával, Gothár Péter 1956-ot szubjektíven megjelenítő filmdrámája, a Megáll az idő, az egyik legelismertebb magyar bűnügyi film, valamint Tímár Péter örök közönségkedvence, a  Csinibaba.

Tovább a programokhoz

Városháza

A Főpolgármesteri Hivatal július 24-25-26-án, július 31-én és augusztus 1-2-án megnyitja belső udvarát a nagyközönség előtt. (1052 Budapest, Városház u 9-11.) Ezeken a nyári hétvégéken a Városháza csatlakozik a Budapest Film Zrt. kezdeményezésére egyre több helyszínen vetítéseket szervező Budapesti Kertmozi hálózathoz. A Városháza mozi ingyenes programjában olyan magyar filmek kerülnek vászonra, amelyek a történetekben és a helyszínekben is több szálon kötődnek Budapesthez

Hunyadi téri kertmozi

A hangulatos terézvárosi zöld téren július 4-től heti rendszerességgel, szombatonként vetít a Budapest Film, a helyi önkormányzattal, valamint az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérrel együttműködve, a kerület lakosainak igényes art filmeket. A sokszínű program összeállításánál a minőségi szórakoztatás volt az elsődleges cél.

Tovább a programokhoz

Virág Benedek Ház

Nyári esték a Virág Benedek Házban

A Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.) a régi Tabán egyik megmaradt szigete. Az épületegyüttes belső udvarán a nagy diófa árnyékában július 11-től szombat esténként 21 órai kezdettel kertmozi vetítésekre kerül sor az I. kerületi Önkormányzat együttműködésével. Ezeken a napokon 18-21 óra között a látogatók megtekinthetik a műemlékházat és Réber László születésének 100. évfordulójára rendezett kiállítást, amely a jeles grafikus szépirodalmi illusztrációnak állít emléket „Éljen a kérdőjel, vesszen a pont” címmel.

Belépődíj, amely a helyszínen váltható: 1 500 Ft.., I. kerületieknek (lakcímkártya bemutatásával) 1 000 Ft, ami tartalmazza a kertmozi vetítéseit is.

Tovább a programokhoz