Városmajori kertmozi

A Városmajori Szabadtéri Színpad tavaly nyáron megnyitotta kapuit a filmművészet szerelmesei előtt, és csatlakozott a Budapest Film kezdeményezéséhez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez. A Városmajori Szabadtéri Színpad idén is megnyitja kapuit és a nyári szezonban több alkalommal, legendás hazai és külföldi filmek kerülnek majd vetítésre.

A vetítések látogatása jegyvásárláshoz kötött: https://varosmajoriszinpad.jegy.hu/

Klebelsberg Kultúrkúria

A Klebelsberg Kultúrkúria a II. kerületi, budai hegyek által körülölelt festői környezetben fekszik, a hajdani Klebelsberg-birtokhoz tartozó területen. A 2005 nyarán megnyitott intézmény különleges építészeti megoldásait a régi kúriaépület ihlette, mely a felújítást követően megőrizte klasszicista vonásait, s a korábbi Klebelsberg-iskolák egyike is eredeti stílusában áll. Az intézmény idén csatlakozott a Budapest Kertmozi - hálózathoz, amelynek keretében, főként csütörtökönként, a csodálatos természet ihlette filmek kerülnek vászonra.

A vetítések látogatása jegyvásárláshoz kötött:  https://www.kulturkuria.hu/search.php?keyword=kertmozi

Marczibányi Téri Művelődési Központ kertmozi

A Marczibányi Téri Művelődési Központ idén nyáron csatlakozott a Budapest Film kültéri vetítéssorozatához. A ’kertmozizás’ nosztalgiájának élményét kínáljuk a Marczi kivételes hangulatú Aventinus udvarán. Igényes, minőségi filmekkel várjuk kedves közönségünket minden vasárnap július 11-augusztus 29-ig, 21.00 órai kezdettel. A részletes program megtalálható honlapunkon: https://www.marczi.hu/Content/viewEvents/1043

A vetítésen való részvétel jegyvásárláshoz kötött.

További információ: https://www.marczi.hu/Content/viewEvents/1043

Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény

Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény (1078 Budapest, Nefelejcs u. 26. ) a METUn, MOMEn és SZFEn készült legjobb vizsgafilmekből készült válogatásokkal várja a műfaj iránt érdeklődőket nyáron öt alkalommal az emlékház hangulatos kertjében. A vetítéseket megelőzően szakmai beszélgetésekkel készülnek az alkotókkal.

A vetítések látogatása jegyvásárláshoz kötött: https://www.facebook.com/rothmuzeum

Bikás park kertmozi

Újbuda Önkormányzata idén nyáron először rendezi meg vetítéssorozatát a kerület közkedvelt zöld szegletében, a Bikás parkban. A kertmozi legendás magyar zenés filmekkel és vígjátékokkal várja a nézőket egész augusztusban.
A vetítések ingyenesek. Székek - az augusztus 20-i ünnepi vetítés kivételével - korlátozott számban állnak rendelkezésre, kérjük, hogy hozzatok magatokkal saját plédet vagy párnát.

Mozisziget a Margitszigeti Atlétikai Centrumban

A Mozisziget az európai kulturális intézetek magyarországi hálózata, az EUNIC Hungary nyári, ingyenes szabadtéri vetítéssorozata augusztus 7-22. között. A vetítésre érdemes saját pokrócot és enni-innivalót hozni. A vetítéseket csak megfelelő időjárás esetén tartjuk meg. Az esetlegesen elmaradt vetítéseket augusztus végén a Kino Café Moziban (Szent István krt. 16, 1137 Budapest) pótoljuk.

A vetítések látogatása ingyenes és regisztrációhoz sem kötött.

Hunyadi téri kertmozi

A hangulatos terézvárosi zöld téren június 12-től heti rendszerességgel, szombatonként vetít a Budapest Film, a helyi önkormányzattal, valamint az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérrel együttműködve, a kerület lakosainak igényes art és közönségfilmeket. A sokszínű program összeállításánál a minőségi szórakoztatás volt az elsődleges cél.

A vetítések látogatása regisztrációhoz kötött

Tovább a programokhoz

Virág Benedek Ház

Nyári esték a Virág Benedek Házban

A Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.) a régi Tabán egyik megmaradt szigete. Az épületegyüttes belső udvarán a nagy diófa árnyékában július-augusztus keddenként jobbnál-jobb élményekkel  várják a szervezők a filmrajongókat.A varázslatosan bensőséges atmoszférájú Virág Benedek ház udvara ad otthont  A július 20-án kezdődő,  és  az ezt követő három  kedden  zajló  Macedón  filmfesztiválnak, ami a Budapest Film és a Virág Benedek Ház közös szervezésében valósul meg. A filmfesztivált  olyan ikonikus  macedón  filmek  füzére  alkotja,  mint a többszörös Sundance-díjas  Honeyland,  A velencei Arany Oroszlán-díjat  nyert  Eső előtt,  és ugyancsak Milčo Mančevskii filmje,  az idei  premierű Fűzfa.

A filmek némelyikét beszélgetések előzik meg, ezen kívül a helyszínen váltható 1000 (vagy kerületi lakosoknak 500) forintos jegyáért megtekinthető a felújított ház és az abban található állandó kiállítás is.

Tovább a programokhoz